Henna on monipuolinen liikunta- ja hyvinvointialan ammattilainen

HeWe-salissa hyvän olon harjoituksiin sinut johdattaa Henna Hautamäki. Hennalla on monipuolinen koulutus ja vuosien kokemus liikunta- ja hyvinvointialalta. Lähtökohtana Hennan työssä on asiakkaan oman voiman vahvistaminen ja tukeminen. 

Kokemuksen tuomaa ymmärrystä

Henna on työskennellyt fysioterapeuttina sairaalassa, liikunnan ja terveystiedon opettajana peruskoulussa ja lukiossa ja 15 vuoden ajan ryhmäliikunnan ohjaajana liikuntakeskuksissa. Eri työtehtävät elämän eri vaiheissa ovat tuoneet rikkautta ja monipuolisuutta hyvinvointialan osaamiseen.

Koulutuksen antamaa tietotaitoa

Henna on opiskellut liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistossa, fysioterapeutiksi Lahden ammattikorkeakoulussa ja joogaopettajaksi Kaisa Kärkkäisen Hearful Yoga-opettajakoulutuksessa. Erityiskiinnostuksena ja työn tekemisen lähtökohtana Hennalla on kehon, mielen ja ympäristön vuorovaikutus ja niiden yhteyden tukeminen.

Henna Hautamäki

Fysioterapeutti Henna Hautamäki

Oma tarinani

Olen liikkuvainen ihminen ja keholla tekeminen on tuottanut minulle iloa. Liikunnan opettajaksi opiskelu oli nuorena haaveeni ja luonnollinen valinta. Liikunnalla opiskeluaikanani kiinnostuin motivaation ja sisäsyntyisen ilon tutkimisesta ja pyrkimyksestä ymmärtää kehon, mielen ja ympäröivän energian vuorovaikutusta. Tämä ajatus kytee sisälläni edelleen. Työskennellessäni opettajana kohtasin henkilökohtaisessa elämässäni ison kriisin ja olin loppuun palamisen partaalla. Tuolloin koin, että keho oli turta ja voimaton, ja elämä selviytymistä, sinnittelyä ja suorittamista päivästä toiseen. Ymmärsin, että tarvitsin muutosta työarkeeni ja päädyin opiskelemaan fysioterapeutiksi. Fysioterapiaopintojen ohessa sain mahdollisuuden opiskella joogaopettajaksi ja koin, että olin löytänyt etsimäni polun. Minulle jooga on läsnäoloa ja lempeyttä elämän hetkissä. Fysioterapia tarjoaa oivalluksia ihmisen fyysisestä kehosta ja sen toiminnasta. Kaisa Kärkkäisen luoma Hearful Yoga -opettajakoulutus opetti tiedostamaan ja ymmärtämään yhteyksia elämää koskettavien asioiden välillä. Tätä polkua seuraten olen päätynyt opiskelemaan erilaisia kursseja joogan parissa sekä useita täydennyskoulutuksia fysioterapian saralla